Comment from: Mrazovac [Visitor]
MrazovacZalosno, jezivo, potresno, nek vam je Gospod na pomoci,...
21.04.13 @ 10:19
Comment from: Željko MOB [Visitor]
Željko MOBHvala na iskrenom pismu i hvala administratoru što je ovo pismo objavio. Sociološke i psihološke traume koje ova Organizacija izaziva ne bi trebale biti podcenjivane, ali je moguće oporaviti se i ponovo (ili po prvi put u slučaju onih koji su rođeni unutar Organizacije) pronaći sebe. Ne odustajte.
Željko
23.04.13 @ 12:17
Comment from: Luna [Visitor]
LunaPoštovani,
mogu shvatiti svaku riječ koju ste napisali, bila sam do unazad nekoliko godina i sama u takvoj situaciji. Međutim, odlučila sam izaći bez obzira na posljedice. Uvidjela sam da se njihove riječi i djela ne poklapaju, nisam se dobro osjećala jer su stvarali razdor u mome srcu i psihi.
Osjećala sam se tjeskobno, pod mindcontrolom, bez mogućnosti ispoljavanja svog mišljena, lišena postavljana pitanja van njihovog učenja, premda se nisam s mnogim stvarima slagala. Jednostavno sam se isključila i točka. Nekadašnji "prijatelji" okreću glavu od mene iako sam dobrovoljno došla, i na isti način otišla ne učinivši nikome ništa niti osobno niti po pitanju njihovih Božjih postulata. Tako se, po mome mišljenju Božji sluge ne ophode prema svome bližnjemu.Kad sam se njima priključila izgubila sam svoju obitelj, a kad sam se isključila izgubila sam tobožnje prijatelje. No, bez obzira na to nije mi žao što sam to učinila, žalim što to nisam učinila mnogo ranije. Nemoj ostati tamo gdje tvoje srce govori da mu nije mjesto, bez obzira na sve što takav izbor donosi, jer ono što je doista tvoje (obitelj, prijatelji) ne može ti nitko oduzeti, u slučaju suprotnog ONI su ti koji bi se trebali zapitati jesu li doista na putu Božjem.
Sretno.
14.05.13 @ 14:44
Comment from: goranka dokuš [Visitor]
goranka dokušKada bi dobro razmislili što Vam je važnije,vječni život ili smrt,našli bi puno lakše riješenje.
21.05.13 @ 13:12
Comment from: DeProggy [Visitor]
DeProggyovo pismo još je jedna potvrda, da su svjedoci žrtve WTS manipulatora.
većina njih toga nije ni svjesna - nijh 99% boluje od poremećaja kognitivne disonance; t.j. nemogućnosti donijeti pravi zaključak i pravu odluku( o napuštanju kulta)iako ti na raspolaganju stoje svi potrebni podaci, brojke, dokumenti i fakti..
za razliku od ovog starješine, koji je toga bar svijestan masa njih uživa u svojem ropstvu što svjedoči o izuzetnoj sposobnosti i vještini njihovih Brooklynskih manipulatora
Pozz svima od bivšeg WTS sluge iz SLO
26.05.13 @ 10:47
Comment from: Mrazovac [Visitor]
MrazovacPitanje za Goranku Dokus: sta podrazumjevate pod ovim "vjecni zivot ili smrt"?? Jeli mislite da se vjecni zivot dobije preko organizacije? Ili nisam dobro razumio, pozdrav
27.05.13 @ 10:50
Comment from: Bango [Visitor]
Bangohahahahah Ovo je Cista Laz
20.06.13 @ 02:26
Comment from: admin [Member] Email
Pa u fiktivnom svijetu ovo može biti laž ali u stvarnom svijetu ovo je nešto što se može očekivati kod Js, kao i zatvaranje očiju pred ovom realnošću.
20.06.13 @ 16:47
Comment from: jordana potkonjak [Visitor]
jordana potkonjakNe stoji to sto je napisao,navodno, Jehovin svjedok. Iznio je cinjenice koje nisu istinite,on samo zna iz kojih razloga.
Svakako da je tesko zivjeti po Bibliji, tesko je ne zivjeti zivotom ovoga svijeta koji se duboko srozao u nemoralu, kriminalu, korupciji i krvi.
Ako je tebi 'brate' stalo do svjetskoga zivota, zasto jednostavno ne izades iz organizacije, tko ti brani?
Poznato je tebi i svim pripadnicima da mozemo napustiti i organizaciju i Boga kad
God pozelimo. Uostalom ne vjerujem da si brat vec neki odpadnik kojeg su iskljucili,
ti znas zasto, i sada ti je kriva organizacija.
Neka ti Jehova sudi.
16.12.13 @ 06:32
Comment from: admin [Member] Email
I što će biti sa njima kada napusti organizaciju? I to ne da bi slobodno pijančevao nego služio Bogu npr. u nekoj drugoj kršćanskoj zajednici?
Zar mu ne bi oteli obitlje - koja više ne bi s njim smjela razgovarati. Svi JS prijatelji bi mu okrenuli leđa.
Netko jednostavno nije spreman platiti toliku cijenu slobode...
25.12.13 @ 22:22
Comment from: razumna [Visitor]
razumnaČitam svašta.. Evo mog iskustva. Bila sam udana za JS, čovjek je rođen i odgojen u Organizaciji. Proučavala s njegovom obitelji, njim, išla na sastanke.Divila sam se nekim stvarima. Mogu reći da mi nije bilo lako jer sam saznavala sasvim oprečne stvari od onog što sam kao katolkinja navikla. U meni je bilo milijun pitanja. Ruku na srce, jako su topli i ljubazni i jedni za druge će sve uraditi i to je divno. Samim time što se netko pokušava držati Biblije, makar je tumačio krivo, je super jer znači da neće drugom činiti zlo. To bi svakome trebalo biti super! Ali, kod mene je problem što sam jako logična osoba i jednostavno mi sve njihove indoktrinacije nisu pile vodu. Na mene se vršio pritisak da se krstim, onako indirektni. Nisam to uradila jer nisam mislila da su u pravu glede svih tumačenja. Kad bih postavljala pitanja onda sam uglavnom dobijala napamet izučene odgovore, uvijek iste citate, koji nisu davali odgovor na moja pitanja. Ja nisam odustajala i najdraže bi mi bilo kad bi mi svekar (bio je starješina godinama) i koji navodno zna sve živo rekao "ne znam, morat ću to istražiti". To je samo način da vas obmane u svom neznanju odnosno nemogućnosti protuargumenta. Smiješno je što se koriste istim citatima i uvijek istim usporedbama. Moj suprug je isključen i nitko s njim nije pričao. Meni je to bilo apsurdno i ja sam prestala tamo ići. Mi smo se u međuvremenu razveli, ali žao mi je njega. Svi ti tobožnji prijatelji ne pričaju s njim, a on nije dovoljno ok da "popravi" to što oni smatraju krivim. Apsurd teški. Smatraju se kršćanima, a odbacuiju sve i svakog izvan organizacije. u biti na to su naučeni i upućeni jer ih se tasko drži pod kontrolom. Da im idete bilo što od toga objasniti ismijat će vas i reći da ste pod utjecajem Sotone i da su oni tamo dobrovoljno i iz ljubavi. Jesu, ali ljudi kojima je mozak ispran nisu toga svjesni, u tome i leži cijeli problem. Ovaj gospodin može izići iz Organizacije, ni oni neće ništa na to reći - ali svi će ga ignorirati. Idu toliko daleko da vam se ne jave na ulici, čak i obitelj. Mog supruga je i obitelj odbacila jer je bio isključen. Zato ga razumijem da mu je teško otići. Što ako mora odbaciti obitelj, sve te prijatelje itd. među kojima ima divnih ljudi. Nije to baš lako. Međutim, meni je bitnije zadržati zdrav razum. I danas čitam Bibliju, živim po kršćanskim načelima i zadovoljna sam sobom kao osobom. Ali slijepo pripadati grupi koja razmišlja za mene - nema šanse.
11.01.14 @ 18:57
Comment from: admin [Member] Email
Nažalost tako je to kod njih, da se i obitelji kidaju zbog njih.
Daleko od Kristova nauka - gdje Pavao piše da onaj tko zanemari obitelj je gori i od nevjernika.
27.01.14 @ 23:58
Comment from: Walter iz Sarajeva [Visitor]
Walter iz SarajevaGle. Izlazi van iz kulta bit ce ti sigurno bolje nego da šutiš i trpiš unutra.
09.04.14 @ 17:19
Comment from: goran [Visitor]
goranRazumna,molim te za vrijeme i trud za "knedle" koje nisi mogla "progutati" u nauku js, buduči smo u sličnoj situaciji samo obratno, fala.
12.06.14 @ 16:28

This post has 13 feedbacks awaiting moderation...

« "Vjerni i razboriti rob/upravitelj" u ranoj crkviVjerni i razboriti rob - promjena 2012 »